Bucătăria mistică

Ciorbă de roșii (à la bunica)

Mie, ciorba de roșii îmi amintește de bunica. 👵

👶Cred ca avem cu toții mâncăruri care poartă amintiri frumoase din copilărie.

♨️Aceste alimente ne aduc un val de amintiri pe măsură ce le facem, le mirosim, le vedem și le mâncăm.

💞Iar în timp ce mâncarea ne satisface papilele gustative, amintirile culinare ne satisfac inima și sufletul.

Mie îmi plăcea tare mult simplitatea felului în care gătea bunica. Simplu, gustos, bun, din suflet … magic.🧚‍♀️

Ingrediente

– 1 morcov mare

– 2 cepe medii

– un borcan de 800 ml de roșii tocate

– sare, piper, turmeric, busuioc uscat – după gust

– 3 linguri ulei de măsline extra-virgin presat la rece

– 5 căni de apă

– tăieței de orez (cantitatea se stabilește după preferințe)

– 2 căței de usturoi

– o legătură de pătrunjel

Se curăță și se spală ceapa și morcovii. Se toacă cubulețe. Se pune uleiul la încălzit într-o oală și se adaugă cela și roșiile. Se amestecă bine cu uleiul încălzit, de condimentează după gust și se lasă așa 3,4 minute. Se adaugă 1/2 ceșcuță de apă și se amestecă bine. se lasă încă 5 minute să se înăbușe.

Se adaugă roșiile și busuiocul. Se lasă să dea un clocot. Se adaugă apa și se lasă să fiarbă. Când dă în clocot se lasă 7,8 minute să clocotească. Se adaugă tăiețeii. Se lasă să fiarbă și ei. Se oprește focul și se adaugă cei 2 căței de usturoi tocați și pătrunjelul spălat și tocat fin.

Dacă ai găsit valoare pentru tine, în aceste informații, și vrei să rămâi în în contact permanent cu noi, abonează-te la newsletter (aici) și vei avea noutățile direct în e-mailul tău.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *