Ingrediente:
– 50 g urzici proaspete
– o cutie de năut
– 2 linguri ulei de măsline extravirgin presat la rece
– 2 linguri zeamă de la conserva de năut
– sare și zeamă de lămâie după gust
– 2 cepe verzi
Se spală și se curață bine urzicile. Se pune apa la fiert într-o oală. Se lasă să dea în clocot. Se oprește focul și se pun urzicile. Se lasă 5 minute. Se scot cu o paletă din apă.
Se pun toate ingredientele, în afară de ceapă, în vasul blenderului și se blenduiesc până devin ca o pastă fină.
Se scoate hummusul din vasul blenderului.
Separat, se toacă ceapa și se adaugă în hummus. Se amestecă bine și se dă la rece.
Dacă ai găsit valoare pentru tine, în aceste informații, și vrei să rămâi în contact permanent cu noi, abonează-te la newsletter (aici) și vei avea noutățile direct în e-mailul tău.




